Individueel traject

Ik bied zowel persoonlijke begeleiding op maat als wetenschappelijk onderbouwde trainingen in mindfulness en zelfcompassie. Afhankelijk van wat jij nodig hebt, kiezen we samen de aanpak die het beste bij jou past.

In mijn individuele begeleiding stem ik de sessies volledig af op jouw specifieke behoeften en doelen. We werken samen aan thema’s zoals stress, emotionele triggers, zelfacceptatie, trauma, en relaties. Jij bepaalt het tempo, en ik bied de mind-body tools en ondersteuning om je persoonlijke groei te bevorderen.

Een training helpt je om beter om te gaan met stress, jezelf vriendelijker te benaderen en veerkracht op te bouwen. In een reeks van 8 sessies leer je vooral praktische technieken die je direct in je dagelijks leven kunt toepassen.

Of je nu kiest voor persoonlijke begeleiding of een wetenschappelijk onderbouwde training, ik zorg ervoor dat je traject aansluit bij jouw wensen.

Mogelijke thema's

  • Stress en angstbeheersing: Het leren omgaan met stress en angst door in het moment te blijven en op een gezonde manier te reageren op moeilijke situaties.

  • Omgaan met emotionele triggers: Het vergroten van het bewustzijn van je eigen emotionele reacties en het ontwikkelen van betere manieren om met stressvolle gebeurtenissen om te gaan.

  • Zelfacceptatie en zelfliefde: Het leren accepteren van jezelf, inclusief je imperfecties, en een vriendelijke, begripvolle houding tegenover jezelf aannemen.

  • Herstel van trauma en emotionele wonden: Het verwerken van pijnlijke ervaringen en het ondersteunen van emotioneel herstel door middel van bewustwording en zachtheid voor jezelf.

  • Perfectionisme en faalangst: Het loslaten van overdreven hoge verwachtingen van jezelf en leren om fouten als onderdeel van het leerproces te accepteren.

  • Omgaan met woede en frustratie: Bewust worden van opkomende boosheid of frustratie, zodat je vanuit kalmte kunt reageren in plaats van impulsief.

  • Empathie en mededogen voor anderen: Het ontwikkelen van een grotere capaciteit om anderen met begrip en medeleven te benaderen.

  • Grenzen stellen en zelfzorg: Leren om persoonlijke grenzen te bewaken en meer gezonde gewoonten in zelfzorg aan te nemen.

  • Veerkracht opbouwen: Het ontwikkelen van een sterkere emotionele basis, zodat je beter kunt omgaan met uitdagingen en moeilijke emoties in de toekomst.

  • Verbindende ouder-kind relaties: Het opbouwen van een empathische en geduldige relatie met je kinderen door emoties en behoeften beter te begrijpen en beheersen met de hechtingstheorie als basis.

Procedure 

Alles start met een online intakegesprek. Dit helpt ons om elkaar beter te leren kennen, je hulpvraag te verhelderen en inzicht te krijgen in je doelstellingen en verwachtingen.

Je hebt na de intake toegang tot delen van je dossier via QIT online, dit is jouw persoonlijke beveiligde account. Je traject en alle documenten met betrekking tot je dossier worden via dit platform veilig met jou gedeeld. Tot slot vindt het online traject hier verder in plaats.

Beschikbaarheid en locatie

​Mijn algemene beschikbaarheid is:

  • Dinsdag: 9u - 15u

  • Woensdag: 9u - 12u

​Een consult duurt telkens 50 minuten (+10 minuten administratie).

Je kan kiezen voor sessies:

  • Online 

  • Outdoor in Ter Kamerenbos te Elsene

  • … of een combinatie hiervan

Als je liever langskomt op een kabinet, ik ben ook werkzaam bij BRUCC. Aanmelden via www.brucc.be.

Tarief

  • Consult: 86,69 euro

  • Administratieve toeslag bij kennismaking met inbegrip QIT activatie: 15 euro

​Betalen gebeurt ter plaatse via mobiel betaalverzoek of overschrijving.

Hier vind je informatie over terugbetalingsvoorwaarden en bedragen per ziekenfonds. Bevraag zeker ook de terugbetalingsmogelijkheden vanuit je werkgever/onderwijsinstelling.

Opgelet

Ik ben niet geconventioneerd omdat ik de vrijheid wil behouden om mijn praktijk flexibel te organiseren, meer tijd aan elke cliënt te besteden en begeleidingen op maat aan te bieden met de nodige continuïteit indien nodig, zonder gebonden te zijn aan strikte regels. Indien je eerder zoekt naar een kortdurende begeleiding met een eerstelijnspsycholoog (ELP) kan je best langs je huisarts voor een correcte doorverwijzing.

Volgende
Volgende

Groep